Verzorging van je Nep Paardenstaart

Verzorging van je Nep Paardenstaart

Hairextensions zoals een paardenstaart van Phonytail moeten verzorgd worden, net als je eigen haar. Maar wel ánders dan je eigen haar! Nep paardenstaarten zijn vaak synthetisch, en hebben speciale verzorging nodig om er langer plezier van te hebben.

Zorgen voor je Synthetische Haar

Om te zorgen dat je haarstukje er niet uitziet als een vogelnest, moet je het goed verzorgen. Dat doe je het beste door het regelmatig te wassen met de juiste shampoo, geen haarspray te gebruiken, en heel voorzichtig te zijn met het drogen van het haar.

Wanneer je van plan bent je haar langer netjes te houden, dan heb je een paar dingen nodig: een pruikenborstel, shampoo en conditioner, en liefst een conditioner in een spray die je in het haar laat, om pluizig haar te voorkomen. Een haarstukje, zoals een paardenstaartje op een klem, of een pony, gaat nooit heel lang mee. De prijs van een synthetisch paardenstaartje is minder dan de helft van een kappersbeurt, dus je kunt je voorstellen dat ze geen maanden met intensief dragen meegaan. Dat hoeft ook niet, zo kun je er regelmatig eentje kopen en er steeds anders uitzien! Denk dan ook aan je hairextension als een verbruiksartikel, iets dat mettertijd "op gaat".

Hoe vaak

Hoe vaak je je haarstukje moet wassen, hangt af van hoe vaak je het draagt en waar. In de kroeg gaat het net zo viezig ruiken als je eigen haar, en dus moet je het wassen. Ook komt er natuurlijk wat vet van je hoofdhuid in, zweet, etc. Wanneer je het elke dag draagt, dan kun je je staart het beste elke 10 dagen dat je hem draagt wassen.

Wassen

Om je pruik te wassen, volg je de onderstaande stappen:
  • 1. Doe je een beetje shampoo in een kom, en vult die met koud water. Doe je haarstukje erin, en laat het 15 minuten gewoon staan. Ga absoluut niet het haar wassen zoals je dat bij je eigen haar zou doen, dan heb je namelijk één grote bende vol klitten. Beweeg het water zachtjes heen en weer, dat is alles.
  • 2. Na die tijd spoel je het haarstukje uit onder de kraan, en weer voorzichtig bewegen. Wikkel hem in een schone handdoek, en knijp voorzichtig het water eruit. Ook hier ga je niet je paardenstaart haar afdrogen zoals je met je eigen haar doet, daar kan dit niet tegen. Het liefste dep je de staart voorzichtig.
  • 3. Vul de kom weer met een beetje water, en meng er conditioner door. Eentje op olie basis, met kokosolie bijvoorbeeld, is een fijne voor synthetisch haar zoals dit. Ongeveer ¾ water en ¼ conditioner. Je bent natuurlijk gewend om het in te wrijven bij je eigen haar, maar ondertussen zul je wel snappen dat je dat niet kunt doen bij nephaar. Dat zit niet zo stevig als je eigen haar in je hoofd, en dat kan ook niet. Dus we moeten er voorzichtiger mee omgaan!
  • 4. Spoel weer uit, zoals in stap 2.
  • 5. Het fijnste om de haren te drogen is een hydrofiele luier, die je bij een baby gebruikt. Heb je die niet, dan kun je ook een schone theedoek gebruiken. Dat neemt meer water op dan een baddoek. Knijp voorzichtig het meeste water eruit, en spreid de staart dan uit op de handdoek.
  • 6. Laat overnacht drogen.
  • 7. Spray een “leave in” conditioner op de staart, als hij helemaal droog is.

Kammen of Borstelen

Nu pas ga je de staart kammen. Nooit doen als het nog nat is! Heb je een krullerige staart, dan moet je dat met een kam doen met grove tanden, voorzichtig lok voor lok uitkammen. Hou je staart bovenaan vast, zodat als je er per ongeluk aan trekt, je niet meteen de haren uit de klem trekt. Heb je een paardenstaart met stijl haar, dan gebruik je een borstel om hem uit te borstelen. Voor een stijle paardenstaart ben je nu klaar, hij ruikt weer fris! Een krullerige staart moet je nog even “scrunchen” zoals ik dat noem. Van onderaf de krullen vastpakken en omhoog knijpen. Zo vallen de lokken weer mooier in de krul.


Hoe vaak moet je je nepstaartje wassen?

Hair extensions moet je ook wel eens wassen, maar het is nogal een verschil of je hem één of twee keer per week draagt, of altijd. En ook waar je je extension draagt, is van belang. Je kunt je wel voorstellen dat het uitmaakt of je hem naar een zweterige club draagt, of naar een rustig restaurant. Je merkt, net als bij je eigen haar, eigenlijk ook wel wanneer je hem wassen moet. Een haarstukje wordt niet echt vettig, omdat het geen hoofdhuid heeft die dat bij je eigen haar doet. Maar het wordt wel pluiziger en stijver, en het gaat gewoonweg stinken na een avond in de kroeg!

Draag je hem elke dag? Was dan je haarstukje eens per week.

Draag je je staartje slechts 1 of 2 keer per week? Dan was je hem elke 10x keer dat je hem droeg, dus ongeveer om de 5-6 weken.

Probeer hem niet te vaak te wassen, alleen als het nodig is. Bij een volledige pruik gebruik je nog wel eens styling producten zoals haarlak en zo, maar op een paardenstaart is dat niet nodig. Gelukkig, want je staartje gaat veel langer mee als je er geen haarlak in spuit.

iDEALPayPalMastercardVISABankoverschrijvingKlarna FactuurBancontact/Mister CashBelfiusING HomepayKBC BankSOFORTMaestro

Alle op deze website bij producten vermelde prijzen zijn incl. btw en excl. verzendkosten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De informatie op deze website is met de grootste zorg samengesteld; toch kunnen aan kennelijke fouten geen rechten worden ontleend.

Onze andere webwinkels: MamaKado Geloofsieraad.nl HuisdierSieraad